keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Hammasremontti on ohi

Vihdoin on Muumin hammasremontti kokonaan ohi! Tiistaina kävimme jälkitarkastuksessa, ja suu on parantunut loistavasti! Muutama tikkilanka oli vielä näkyvillä, joten niitä kauan (2 viikkoa) kaivattuja puruluita saimme luvan syödä vasta perjantaina. Siiheksi siis pitää vielä odotella...

Muutenhan täällä ei ole mitään raportoitavaa, ehkä se, että Muumi kyllä keksii kaikenlaista kepposta, en koskaan tiedä, mitä se keksii seuraavaksi. Tämän mummelin kanssa ei käy aika pitkäksi! Se on varsinainen kepposmummo :))

Pian lähenee 5 kk:tta kotihoidossa. Mummo on suljahtanut tänne suomalaisen arkeen alkuvaikeuksien jälkeen todella hienosti. Ei siitä uskoisi, että on viettänyt niin monen monta vuotta tarhalla! Ihan on oikea kotikoira! Täydet pisteet mummolle :))

Laitan muutaman kuva tähän meidän tai oikeastaan Muumimamman arjesta.

Miettii seuraavaa kepposta?? 
Note to myself. Älä jätä lasten leluja vahtimatta.
Jos pitää valita Kongi tai dinosaurus, mummokoira
valitsee tietenkin dinon!! 

Koita, mamma, löytää ittelles istumapaikka...!
Joka iltainen taistelu sohvapaikasta :D 

Rouvat jonottaa aamupalaa

Rouvakoirat päikkäreillä

Ja jos sohvalle pitää ängetä, sama pätee myös sänkyyn...
Muumilla on juuri tuo sen vakkaripaikka, johon haluaa nukahtaa

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Hammaslääkärillä II

Muumimamman hammaslääkäri osa II on nyt suoritettu.
Hampaita lähti taas useampikin. Mutta tärkeintä on, että siltä kaivettiin peräti 2 puhkeamatonta hammasta pois, joista toinen on vaikeassa paikassa, nenäontelossa.
Kuten arvata saattaa, Muumi oli jälleen kerran todella reipas potilas, niin lääkärillä kuin sen jälkeen kotonakin. Koirat on kyllä ihan uskomattoman sitkeitä ja ihania, vaikka ihan varmasti Muumikin oli todella kipeä suustaan muutaman päivän, se ei näkynyt Muumin käytöksessä kummemmin. No, se ei ehkä halunnut niin kovin pusutella kuin yleensä. Mutta nyt on kaikki taas kuin ennenkin! Muumi on oma hassu kepposteleva itsensä!

Painoa oli edelliskerrasta tullut kilo lisää ja nyt Muumi on siinä kuosissaan, jossa saisikin pysyä, 19,5 kiloa elämäniloa

Uusimpana juttuna on viime viikolla ollut portti. Portti, joka estää pääsyn olo- ja makuuhuoneeseen työpäivän aikana. Olen pitänyt porttia jo ennen Muumia, koska Elvis, The Dog, päästessään vapaasti hääräämään asunnossa, tekee takuuvarman merkkipissan jonnekin. Nyt  rajatulla aluella ei tee mitään. Ja suuremmalla syyllä rajattu tila, koska Muumi keksii kaikenlaista ajanvietettä työpäivien aikana :D
Mutta se portti. On ollut sellaisenaan koko tämän 4kk:tta jonka mummo on ollut kotihoidossa. Viime viikolla Muumi oli kuitenkin vapauttanut kaikki koirat leijumaan koko asuntoon. Videolta katson, miten se tapahtuu, jotta osaisin kiinnittää portin niin, ettei ne menis olkkariin. Portti ei siis ole sellainen oikea portti, vaan pinnasängyn laidasta tehty, on vain koukkujen varassa seinässä kiinni, helppo nakki, sano mummo ja meni mihin halusi :)) Se ensin kaivelee ja kuonolla helposti nostaa portin pois koukusta ja se on sitten siinä... että se mummo kyllä keksii. Ei ole ikä sumentanut sen korvien väliä, vaan ajankulukseen keksii kaikenmoista pikku puuhastelua! Ihan mahdoton, mutta ah, niin järkyttävän suloinen ja hellä, rakastava otus!

Muutoin elämä rullaa mallillaan, ei mitään uutta auringon alla. Kevättä me kovasti jo odotellaan. Liukkaat kadut saisi jo sulaa, niin päästäisiin hieman kuntoilemaan enemmän.

Laitan muutaman kuvan muistuttamaan, miten ihana Muumimamma on. Ja jos joku ei tiennyt, niin Muumimamma etsii itselleen sitä ihanaa, rakastavaa kotia. Vaikka hoitomammalla on siitä vaikea varmasti luopua, on se sen verran mahtava koiramimmi.

Hidasta sunnuntaita...

Hymyä jokaiseen päivääsi!

Charlien enkelit ulkoilevat

Kyllä, kissan kanssa voi oikein hyvin ottaa nokoset!

Kepposet mielessä??

Kaveri kertoi vitsin... hyvä vai huono??! 

Katso syvälle kauniisiin, lempeisiin silmiini... 

Tää on mun ihan bestis kaveri, Dorita. Siskokset

Puruluu maistuu aina!

Mami osti isomman sohvan, että mahtuisi itsekin istumaan. Mutta kuinkas
sitten kävikään?? :)

Joko sitä ruokaa...??

Hammaslääkäri vol 2, heräämässä. Kiroileva siili kuvaa oikein
hyvin Muumin fiiliksiä! 

torstai 24. tammikuuta 2019

Hammaslääkärillä

No niin,
nyt on Muumimamma käynyt hammaslääkärillä. Aika hurjaa, hampaita lähti useampikin!
Siellä oli ikävästi juureen asti haljenneita hampaita, ovat varmasti olleet kipeät!
Ihan loistavaa, että niistä päästiin nyt eroon ja Muumia ei enää satu suuhun.

Toki sillä on vielä toinen hammaslääkärikeikka tiedossa, sinne jäi vielä hampaita, jotka pitää poistaa.
Yksi hammas oli sellainen, että näkyi röntgenkuvassa, puhkeamaton kulmahammas. Lääkäri arveli, että Muumilla on ollut joko kuumetauti pentuna tai sitten se on saanut siihen iskun... tämä hammas täytyy ehdottomasti poistaa, koska se saattaa aiheuttaa kystia. Lääkäri myös kysyi, nuhisteleeko Muumi. No nuhistelee. Alkuun ajattelin, että sillä on nenäpunkkeja, mutta kun se ei jatkuvasti nuhistellut eikä hieronut nenää, tulin tulokseen, ettei olisi nenäpunkkeja. Mutta se on se puhkeamaton hammas, joka todennäköisesti aiheuttaa nuhistelua. Koska Muumin pää on ollut tuolloin pienempi, niin se hammas on nyt aikalailla kummallisessa paikassa, lähellä nenäonteloa.

Eli, vielä on yksi ikävä hammaslääkäritapaaminen tiedossa.
Ensimmäinen kesti useita tunteja, luovutin Muumin heille klo 16 ja sain sen tokkuraisena takaisin klo 19.15. Lääkärillä sanoivat, että voin mennä kotiin odottelemaan, mutta mä olen semmoinen kanaemo, että sinnikkäästi istuin siellä koko ajan odottamassa, että näen Muumin. Kävin kyllä kahvilla ja syömässä mutta sieltä heti takaisin odotushuoneeseen :D  Pöhköä, tiedän...

Muumilta otettiin myös verikokeet, Kyproskoirien sivuilla kerrotaan, että Muumin erlichia oli siellä positiivinen ja leishmania ei täysin puhdas, joten nämä otettiin nyt ja kaikki näytti negatiivista! Jes!

Muuten meidän elämä Muumin kanssa kulkee tasaisesti rataansa, ei ole mitään kummempaa kuin pakkanen joka vaivaa. Muumin pikkuvarpaille -8 astetta on se raja, jolloin ei pysty oikein olemaan ulkona, pakko könkätä kolmella. Se nostaa aina oikean takajalan ensimmäisenä ylös maasta. Liekö siinä jotain nivelrikkoa tai muuta, ei voi tietää. Yli 20 asteen pakkasella äkkiä tekasin fleecestä tossut, jotka laitoin nätisti jeesusteipillä kiinni, mutta se selvästi auttoi ja Muumi pystyi hoitamaan hommansa ulos, aika äkkiä hommat hoituikin! :))

Ai niin, joko mä olen sata kertaa sanonut, että Muumin häntä on ihan mahdoton, se heiluu siis ihan koko ajan! Ja muutenkin, minusta näyttää, että Muumi olisi elämäänsä tyytyväinen ja se on onnellinen. Ja välillä Muumi ihan selkeästi hymyilee. Se on meidän Hyvän Tuulen Muumi <3

Laitan muutaman tylsän kuvatuksen taas :D

Hammaslääkärillä, on juuri saanut rauhoittavaa. Zzzz...

Hyvänen aika, kun se on ihan järjettömän suloinen!

Uusi narupallo käsittelyssä

Mukana kasaamassa uutta mööpeliä. Meidän työnjohtaja! 
                              Voi tota Muumimamman häntää, vipattaa kokoajan!! <3


sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Hyvää alkanutta vuotta!

Pian on kulunut 3kk:tta siitä, kun Muumi saapui Suomeen. Aika on mennyt tosi nopeasti, Muumi on suljahtanut suomalaiseen arkeen vaivatta. Nythän se on jo kuin mikä tahansa suomalainen kotikoira :)

Ensi viikolla meillä on tiedossa hyyyvin jännä päivä; Muumi menee hammaslääkäriin ja siltä otetaan samalla myös verikokeet. Pyydän siihen samaan hässäkkään myös manikyyrin, niin saa kerralla lyhennettyä Muumin kynsiä. Kerran olen niitä leikannut, ihan kivasti se antoi leikata, vaikkei mulla apukäsiä ollutkaan saatavilla. Mutten silloin uskaltanut kuin ihan millin ottaa, tarve olisi enemmälle.

Hammaslääkärillä on tarkoitus ottaa röntgenkuva kalustosta ja ottaa pois ainakin ne helpot legot, jos tarve on. Mikäli sieltä löytyy jotain isompaa, niin sille sitten varaamme erillisen ajan.

Välillä se ketale yrittää mennä sohvalle piiloon, kun pitäisi lähteä ulos. Sitä saa hetken houkutella, mutta koska Muumi niin kovin tykkää olla lähellä ja suukotella, se ei kauhean kauaa malta vastustella, kun olen eteisen lattialla odottelemassa. Sitten pitää ensin vähän halia ja suukotella ja vasta sen jälkeen laittaa valjaat :))

Muumille on vakioitunut paikka, jossa haluaa yönsä nukkua. Se on noin about mun olkapään kohdalla, ihan kiinni iholla. Siinä on hyvä. Myös mun mielestä. Hiki sen yöllä tulee, ja vaihtaa varmaan paikkaa, koska aamulla se löytyy jalkopäästä.

Muuten elämä täällä Muumimäellä sujuu mallikkaasti, matot on saaneet olla lattialla, ei ole vahinkoja sen enempiä sattunut. Muumista on tullut varsin vielä vilkkaampi ja jotenkin nyt näkee, että sillä on aika kevyt ja kiva olo, nyt ne stressitasot on varmaan jo aika lailla alhaalla. Muumi näyttää hymyilevän kokoajan. Ja sen häntä on ihan mahdoton, vipattaa kokoajan! Lutumussukka..

Eipä meillä täällä sen kummempia, muutama kuva tuohon taas loppuun, aikalailla samanlaisia otoksiahan tulee otettua, kun sisällä nää vaan lähinnä koisii. Ulkona en ole nyt kuvia otellut, sormet jäätyy tai on pimeää.

Palaillaan hammaslääkärin jälkeen kertomaan, mitä hampilääkäri sanoi!

Onni on unikaveri

Mamma sortteeras jotain koirakamoja, pakko oli olla mukana
vaikka väsyttikin. Voihan sitä istua ja nukkua, kato vaikka!  
Tää joululahjamato on hyvä. Vaikka se onkin jo oikeastaan tyhjä, sen
päällä on kiva makoilla


Askartelua. Kyllä Muumi namin löysi pienen
funtsimisen jälkeen

Ihanaa... vanha voi nukkua silloin kun nukuttaa, ihan rauhassa...

Koko koirajengi päikkäreillä!

Mami katsoo telkkaria, me unia

torstai 27. joulukuuta 2018

Muumin Joulu ja pohdintoja

Nyt on joulu vietetty. Ihan rauhassa oltiin vain kotosalla ja nautittiin hiljaisuudesta ja hyvästä ruoasta.
Koirat sai maksalaatikkoa ja myöskin vähän kalaa. Tonttu kävi myös salaa jättämässä paketteja. Jännä ajatella, että tämä oli varmaan Muumin ensimmäinen oikea joulu. Vaikka eihän se sitä itse tietenkään ajattele näin, mutta me ihmiset, tai ainakin minä, herkistyn ajatellessani että sain tarjota Muumille joulun. Sen joulun, jolloin on lämmintä, hyvää ruokaa, rauhallista yhdessä oloa, pehmeitä petejä ja leluja... rakkaudesta puhumattakaan.

Mietin joulun hiljaisina hetkinä myös, miten hurjasti Muumi on matkan varrella muuttunut. Ne ensimmäiset kamalat viikot, jolloin se ahdistui sisällä olemisesta niin kovin, että meillä meni yötkin siihen, että se yritti päästä ikkunoista ja ovista ulos, ja kun ei päässyt, haukkui ja ravasi. Silloin se ei pystynyt stressiltään syömään eikä juomaankaan. Kaukana ovat ne ajat.
Nyt Muumi arvostaa lämpimiä sisätiloja, pehmeitä petejä. On ensimmäisten joukossa änkeämässä ulko-ovesta sisälle lenkin jälkeen. Ei sitä aina huvita edes lähteä ulos :))

Muumi ei ole mikään vanhuskoira, ehei, sillä asuu se pieni pentu sisällä, joka ei ehkä koskaan päässyt toteuttamaan itseään, vaan se toteuttaa pentukepposiaan nyt. Muumi keksii kyllä. Sen kanssa pitää olla tarkkana. Jos jätät keittiön tuolin sopivasti ulos pöydän alta, voit olla melko varma, että Muumi on käynyt pöydällä, kokonaan. Jos jätät ruokaa keittiön tasoille, sopivan lähelle, voit olla varma, että Muumi on vähintään maistanut sitä. Muumi ei anna elämän olla tylsää. Se tekee jännitystä elämään! Mun mielestä nää ei ole huonoja juttuja, mä koen, että nää on hyviä juttuja eivätkä kestä ikuisesti. Sen pitää vaan nyt päästä tekemään näitä hömpötyksiään.
Muumi on reipas ja aina valmiina tekemään sitä mitä juuri olitkaan tekemässä!

Matot on olleet n viikon lattialla, yksi pieni vahinko on sattunut. Muutoin Muumi tykkää, kun on mattoja, onhan taas lisää pehmeää alle :)

Muumi on ihana, hellyyttävä ja kaunis koira. On niin hirmuisen helppo ja rakastava, tykkää olla lähellä ja suukotella. Muumia on kovin helppo rakastaa <3

Näistä tunnelmista kuviin. Ne kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta Muumi <3 <3


Pylly vasten pyllyä, pum pum... 

No sitä aamupalaa odottelen, vieläkin...

Tehtiin joulunpyhinä vähän hommiakin

Maistettiin vähän joulutorttujakin, olivatpahan aika hyviä, ainakin ne
pari, mitä ehti maistamaan...

Tässä videossa näkyy, miten reipas ja näppärä Muumimamma on liikkeissään :)

torstai 20. joulukuuta 2018

Joulua odotellen

Muumimamman arki on muuttunut rutiinien myötä aika arkiseksi. Syödään, ulkoillaan, nukutaan. Ja tiiraillaan, mitä mamma keittiössä puuhaa. Just tänään ajattelin, kun olin syömässä, että Muumi ei pummaa ollenkaan. Se käy nuuskaisemassa mitä mulla on lautasella, mutta lähtee sitten, todennäköisesti sohvalle lötköilemään.

Videotalleenteelta sain aika kivasti selville, mitä täällä tehdään työpäivien aikana, kuka ja miksi.
Ensimmäiset 7h ja 30min sohvalla vaihtui paikat ja asennot. Siis niin laiskaa jengiä!! :D
Mutta sen jälkeen, vain ihan vähän ennen kun tulen kotiin, alkoi askartelut. Ja kyllä se on aina yhtä tehokas Muumimamma. Sillä on siis tylsää, se aavistelee, että olen tulossa, ja siinä vissiin odotellessa puuhastelee aikansa kuluksi. Ai että se on ihana, miettikääs, mummo +10v ja vielä jaksaa keppostella!! Se ei ole mikään vässykkä, näinhän olen sanonut!!
No, nyt on huusholli laitettu siihen kuntoon, että askarreltavaksi jää vain se sallittu, eikä muuta.

Uskalsin laittaa yhden maton (näin aluksi) olohuoneeseen, koska pissavahinkoja ei ole sattunut moneen viikkoon. Tosin olen käyttänyt sitä pikapissalla 2-3h välein että se tulee Muumille tavaksi tehdä asiat ulos, eikä sisään.

Mitään kummaa täällä Espoon auringon alla. Joulu tulla jolkottaa, me ollaan koirien kanssa ihan vaan kotosalla, syödään hyvin, nautitaan hiljaisuudesta. Josko olis vaikka ihanat ilmat, niin vois viettää aikaa ulkona enemmän joululoman aikana!

Muumimamma porukoineen toivottaa teille kaikille oikein Hyvää Joulua, pitäkää toisistanne huolta, nauttikaa. <3 
Muumimamman lempiohjelma...
Hyvää ja rauhallista Joulua!

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Höpöhöpöä ja kuvia :)

Heipä taas, Sally-mummelin kuulumisia :))

No oikeestaan, meille mitään kuulu, koska elämä rullaa mallillansa!

Hiukan Dorita ja Muumi on askarrelleet yhdessä, ja jotain tavaraa on menny vahingossa rikkikin. Työpäivät on niin hirvittävän pitkiä! Mami se virittää videoinnin työpäivien ajaksi, niin siitä sitten näkee kuka puuhaa, miksi puuhaa ja ahistaako. Vai onko vain tylsää.

Muumi ja Dorita on kuin siskokset. Toinen syntyi Espanjassa ja toinen Kyproksella. Mutta heillä on ihan omanlaisensa keskinäinen yhteys. Ulkona Muumi kulkee ihan kiinni Doritassa. Sisällä Dorita siistii Muumin naamaa, nuolee rähmät pois ja tsekkaa korvien tilanteen... Usein ne jää illalla kahdestaan olohuoneen sohvalle nukkumaan. Ja hakeutuvat toistensa seuraan hyvin hyvin usein.
Ne siis myös askartelee yhdessä. Mun villi veikkaus on, että homma menee niin, että Muumi on aivot ja Dorita on se voima. Muumi vinkkaa mitä olis kiva askarrella ja Dorita toteuttaa toiveen :D

Edelleen Muumi on reipas ulkoilija. Ja herkkä. Mulle niin paha mieli tuli pari viikkoa sitten, kun Muumi oli jo asettautunut sänkyyn nukkumaan ja pikkuinen Bea hyppäsi Muumin vierestä sängylle. Muumi murahti sille, siis vain yhden kerran, minä sitten heti napakalla äänellä sanomaan, että HEI! Riittää! Muumi meni ihan makkaralle, tuli ihan viereen kyhnäämään, painoi päätään rintaa vasten... ai kauheeta, miten soimasin itseäni. Muumi on hyvin herkkä äänenpainoille. Siinä me sitten kyhnättiin ja yritin hyvitellä napakkaa äänenpainoani...

Sisäsiisteydestä, koirat on siirtyneet ns rajattuun tilaan työpäivien ajaksi, jossa käytössä on pieni makuuhuone, eteinen sekä keittiö. Rajaamisen jälkeen ei ole tullut yhtään pissaa sisälle. Silti sen kanssa täytyy olla tarkkana ja käyttää esim ruoan jälkeen pissalla. Viikonloppuna käytän sen pikapissalla parin-kolmen tunnin välein, niin ei kerkiä kyykkäämään sisälle. Satunnaisesti saattaa tulla yöllä pieni pissa sisälle. En oikein tiedä millä logiikalla, mutta sillee voi käydä :))

Muumi on menossa hammaslääkäriin, siellä otetaan röntgenkuvat ja katsotaan missä kunnossa kalusto on. Ja tietenkin otetaan huonot pois ja rassataan hammaskivet mäelle. Siitä sitten oma raporttinsa!

Nyt muutamia kuvia!

Bea on NIIN hidas syömään puruluuta...

Ihana, lämmin läjä pehmoeläimiä!

Tällee me jäädään siskon kanssa iltaisin nukkumaan

Päikkärijuna, veturina Irinakissa, joka ei mahtunut kuvaan, pieni nurkka
selästä vaan näkyy :) 

Ihan JÄTTIsuloinen Muumimamma!!! Pus!

Osaa Muumi olla itsekseenkin... ei aina tartte kyhnätä

Muumin eka selfie, mamma pilas koko kuvan. 

Hammasremontti on ohi

Vihdoin on Muumin hammasremontti kokonaan ohi! Tiistaina kävimme jälkitarkastuksessa, ja suu on parantunut loistavasti! Muutama tikkilanka o...