lauantai 24. elokuuta 2019

Taitavaa

Pian on kokonainen kuukausi takana, kun Cristal tuli Suomeen.
Aluksi kaikki oli hurjan jännittävää ja jopa pelottavaa.

Mitä nykyään sitten?
Tässäpä missä se on jo taitava tai melkein taitava :)

Cristal on leikkisä, ihana pieni leikkijä, todella taitava
Se osaa kuitenkin rauhoittua pötköttelemään eikä ole Duracell-pupu
Osaa olla työpäivän kotona eikä ole tehnyt tuhoja
Cristal tarjoaa etutassuaan valjaisiin, kun olemme menossa ulos,
ulkona se on jo kovasti reipas, nuuskii antaumuksella eikä välitä ohi suhahtalevista pyöristä, autoista tai mopoista. Vastaantulevat ihmiset saattavat jännittää, mielialasta riippuen, samoin toiset koirat.
Tulee kivasti luokse myös ulkona kutsuttaessa. Se saattaa napata kaarnan tai kuivan lehden ja heitellä sitä, juosta perään ja heittää uudelleen.
Ja Cristal on hyvä tyttö syömään:)) Sen vatsa on ollut kunnossa, ei tunnu olevan herkkämahainen
Kynnet saa leikattua hienosti, tyttö kääntyy selälleen ja nauttii mani- ja pedikyyristään
Tyttö nukkuu yönsä lapsen lailla, hyvin ja sikeästi.

Ja mitä me vielä harjoitellaan
Hyppiminen. Cristal innostuu nuoren koiran tavoin kaikenlaisesta actionista ja silloin siitä tulee pomppupallo. Varsinkin ruoan laittaminen saa sen pomppimaan superpallon tavoin. Sitä  harjoitellaan.
Ulkona ne vastaan tulevat ihmiset ja toiset koirat. Täällä seudulla se on haastavaa siksi, että täällä tulee niin vähän vastaantulijoita.
Sisäsiisteyttä harjoitellaan myös.
Harjoitellaan, ettei tarvitse reagoida ulkoota kuuluviin ääniin. Siinä on vähän vahtikoiran vikaa :)

Tästä näkee selkeästi, kumpi lista on pitempi, no tietenkin se taitavan koiran lista!
Valmis! Nyt vain odotellaan sitä Cristalin ikiomaa, maailman parasta loppuelämän kotia!! :)

Cristalin adoptiota hoitaa Auringonkoirat ry
myös Facebookissa

Painitaan!!
Maailman söpöin??!!

Jalan vieressä on hyvä pötkötellä

Pelitauko

Zzzz.... Zzzzzz....

Kissa on ihan jees

Penni ajatuksista...sunnuntai 18. elokuuta 2019

3. viikko

Cristalin 3. viikko suomalaisena kotikoirana on alkanut.
Hienosti sen kanssa menee, se on helppo koira kotioloissa, mutta myös ulkoilut on alkaneet sujumaan todella kivasti. Cristal on reipas ja utelias, se nuuskuttelee pitkään ja hartaasti, mikä on hyvä merkki, sillä jos se olisi kovin stressaantunut, niin se ei malttaisi nuuskia. Cristal menee mieluusti pusikkoon nuuskuttelemaan, ties vaikka sieltä saaliin saisi.. :))

Ovat alkaneet leikkimään useita kertoja päivässä Doritan kanssa, mutta D ei jaksa kovin kauaa olla niin kovasti aktiivinen ja leikkisä, se on kuitenkin jo 5 vuotias eikä enää ihan kakara. Cristalilla riittäisi virtasia enempäänkin leikkimiseen. Milloin nujutaan pienessä pedissä ja pureksitaan toisen jalkoja, kainaloita, huulia... tai sitten kiskotaan jotain leluparkaa halki. Välillä leikin tiimellyksessä kuuluu Cristalin kimeä vingahdus ja sen jälkeen oikein kunnon läksytys Doritalle, että ens kerralla sitten hiukan hellemmin, kiitos!

Nyt alkaa näyttämään siltä, että Cristalin maha alkaa rytmittymään meidän päivärytmiin, niin voimme tehokkaammin treenata asiointia ulos. Tosin minua ei ole haitannut asiat sisälläkään, sillä Cristal tekee muutaman pienen pissan päivässä ja napakat kakkoset, kaikki toimittuu pyyhkeen päälle hienosti.

Yönsä pikkuinen nukkuu kuin lapsi, hyvin ja rauhallisesti.

Olen ollut nyt viikon töissä, jätän aamulla Doritalle ja Cristalille jäiset kongit tekemiseksi. Videoinnista selviää, ettei ainakaan 3h ole mitään hätää täällä. Ja kun tulen kotiin, se ei läähätä tai ole levoton, eli uskon, että täällä on kaikki kunnossa työpäivän ajan.

Jatkamme harjoituksia, vaikka niitä taitaa olla enää kovin vähän jäljellä, Cristal on ihan kohta täysin valmis kotikoira <3

Video, josta näkyy, miten reippaasti se kulkee ulkona

Toinen haistelee kukkia ja toinen juuria...

Niin hellyyttävä pieni tyttö

Vahtikoira

Kaveruksetsunnuntai 11. elokuuta 2019

Cristalin ensimmäinen viikko

Cristalin ensimmäinen viikko Suomessa on takana.
Mitä viikossa on tapahtunut?
Cristal on reipastunut valtavasti. Sen häntä on iloisesti kikkuralla selän päällä, se on alkanut leikkimään, enimmäkseen itsekseen leluilla, mutta pientä lähentymistä ja leikin tapailua on tapahtunut myös Doritan kanssa.
Se ei ole enää levoton, pystyy nukkumaan kaikessa rauhassa, vaikka itse puuhastelen huushollissa.
Ulkonakin se on reipastunut, olemme päässeet jo ihan minimini lenkin, kuljemme pääasiassa Bea-koiran kanssa, sillä se on maailman rauhallisin ja tasapainoisin koira ulkona.
Asiat tulee satunnaisesti ulos, mutta myös sisälle. Mutta nätisti tyttö tekee asiansa siihen tarkoitetun pyyhkeen päälle. Jos olisi oma suojaisa piha, niin uskon, että Cristal harppailisi sisäsiisteyden kanssa suurin loikkauksin eteenpäin!
Ulkona on jopa nähty muutama iloinen loikka! Eli se reipastuu hurjalla vauhdilla :)

Cristal kävi kokeilemassa, miltä tuntuu nukkua sängyssä, mutta sohvapaikka voitti.
Kaikkiaan siis mahdottoman iloinen ja hyväntuulinen tyttö, kova touhuamaan niinkuin lapsukaiset yleensä on :)

Jäinen parsakaali kokeilussa

Hyvää pataa Elviksen kanssa

Maharapsut!!!

Doritan kyljessä

Sänkykokeilu. Sohva parempi

Lapsi halusi hiekkalaatikolle

perjantai 9. elokuuta 2019

Suurin harppauksin

 ** Cristal on rymistellyt vauhdilla eteenpäin.
Sisäsiisteys on vielä hakusessa, sillä ulkona on vielä jännää. Sinne kyllä saadaan välillä asiat toimitettua, se on hyvä juttu. Mikään kova tyttö se ei ole pissailemaan, eli lätäköitä ei ole alvariinsa ympäri huushollia. Yleensä se tekee asiansa pissapyyhkeen päälle. Meillä kun ei voi käyttää ns lakanasuojia tai Hesareita, koska Dorita käy ne pilkkomassa paloiksi :)

Sisätilat se on ottanut täysin haltuunsa. Ja joka päivä se näyttäisi olevan leikkisämpi. Saa jättihepuleita lelujen kanssa, rakastaa pyöriä isommassa koiranpedissä ja siinä samalla irrottelee pedin sisälmyksiä. Dorita on alunperin tehnyt pedin kylkeen reijän, jonka Cristal sitten löysi :D

Yksin olemisia olemme harjoitelleet ahkerasti. Olemme päässeet jo reilun 2h harjoituksiin, videolta olen katsonut, että puolisen tuntia se on levoton ja sen jälkeen käy nukkumaan. Ei hauku perään.
Mutta kun lähden ulos omieni kanssa (niiden on ihan pakko päästä pitemmille lenkeille välillä) ja se jää kotiin, silloin alkaa kovaääninen itku. Mutta kun tulemme takaisin, täällä on jo hiljaista. Ei auta, vaikka 1 koirista jäisi sen kaveriksi, se on itkun paikka, kun muut lähtee ja se jää.

Kissaan se on käynyt varovasti tutustumassa, ihan nuuskutusetäisyydelle saakka. Irina-kissa antaa sen nuuskutella rauhassa, mutta äkkiä Cristal hyppää takavasemmalle, jos Irina vaikka kääntää päätään. Mutta ei härki, hauku eikä kiusaa kissaa.

Mun mielestä Cristal on suloinen peruskoira, joitain asioita pitää ottaa huomioon ja harjoitella, mutta nopeasti tutustuu, oppii luottamaan ja nauttii elämästään. Kiva, jos tulevassa kodissa olisi samaa kokoluokkaa oleva leikkisä ja energinen kaveri. Sen kanssa voisi purkaa pentukoiran energioita.

Tässä olis yks kiva hepulivideo

Ja tässä muutama uusi kuva :)

Espanjan oravakoira?

Vai.. Espanjan korvakoira??

Rauhallisen Bean kanssa on hyvä harjoitella  ulkoilua

Kissa on mystinen otus... melkein saman kokoinen kuin Cristal,
mutta ei ole koira, haisee kummalle ja tuijottaa... Hmmm...tiistai 6. elokuuta 2019

Ylämäki - alamäki

Ylämäkeä ja alamäkeä, sitä tässä nyt mennään. Eilen oli sisäsiisti, tänään sitten taas ei. Eilen ei mielellään halunnut ulos, aamulla väkisin sitten koko jengin kanssa ja hienosti meni! Ihan siis minilenkki, mutta eri paikassa, kuin mitä ollaan treenailtu. Iltapäivällä sitten taas ei millään kotiovesta ulos!
Cristalilla on nyt oikea myllerrys meneillään, odotellaan ihan rauhassa, että se saa jäsenneltyä asiat mielessään, eiköhän se suora tiekin sitten löydy :)

Kivasti se on lähtenyt liikkumaan kotosalla, sitä ei häiritse muut koirat, puikkelehtii väleistä :)) Kissan ohi ei lähde leikkimään, koska se vaan istuu ja tuijottaa ja tietenkin se istuu kulkuväylällä... muttei lähde karkuun eikä härki!
Lisäksi rohkeutta on tullut jo niin hurjasti lisää, että uskalsi murista Doritalle (35kg) joka tunki samalle sohvalle ja istui puoliksi Cristalin takamuksen päälle :D Että ei se mikään ihan vässykkä ole, kunhan se tuosta ajan kanssa reipastuu ja rohkaistuu, siitä voi tulla vaikka millainen Justiina!

Tässä nyt sitten odotellaan kaikessa rauhassa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta reipastumista on näköpiirissä, suurin harppauksin, se on varma se! Cristal on hirmuisen hellyyttävä pieni tyttö, se pitäisi nähdä livenä, että sen kaikki suloiset piirteet näkyy.

Tässä pari videota
Iltapalaa 
Ulos lähdössä vaiko sittenkään?
 Hyvä ruoka, parempi mieli  

 Ja tietenkin ihania kuvia kaunottaresta!

Awwww...


Joko on ruoka-aika??

Cristal halusi koko jengin kanssa ulkoilemaan!

Hän tappaa pehmolelun

Cristal on hamstrannut pehmoja petiin, sinne on hyvä nukahtaa..

Oho, tässä sitä ollaan kuin muutkin kotikoirat, eikä yhtään jännitä...! :)

Perspektiivi


maanantai 5. elokuuta 2019

Pari päivää takana

Cristal on nyt ollut pari päivää Suomessa. Ihan kivasti sen kanssa on mennyt.
Ujo ja arkahan se on, mutta mielestäni reipastuu kokoajan.

Ulkoilu on todella jännää. Ollaan treenattu 5-6 kertaa päivässä etupihalla pyörimistä, nyt se tulee jo nätisti ulko-ovesta itse ulos ja myöskin sisälle, edistystä.
Kovasti se ulkona pyörii jaloissa ja katseellaan pyytää paijauksia ja kannustusta. Välillä pidetäänkin rapsutauko.

Sisällä se pääasiallisesti viihtyy parhaiten omassa pedissään tai sitten sohvalla, jonka se valloitti eilen illalla! Kun kerran kaikki muutkin siinä löhöilee, niin miksipä ei myös Cristal!

Cristal ei ole kovin kiinnostunut perheen muista koirista eikä kissasta. Tosin nämä kaikki antavat sen olla ihan rauhassa. Kissa kävi nuuskimassa tulokkaan läpi lauantaina illalla ja se tieto riittää sille.
Dorita-koira osoittaa isonsiskon elkeitä nuolemalla Cristalin korvia, josta Cristal menee hämilleen. Istuu hetken ja lähtee kohteliaan hetken päästä pois. 

Se näyttäisi olevan sisäsiisti, tosin ollaan saatu pissat pihalle vain aamulla ja sitten illalla, näyttäisi olevan oikea seurapiirirakko :D

Ruoka on edelleen tärkeässä asemassa, syö häntäänsä heilutellen, hellyyttävä... samoin pehmeä kierretikku maistuu erittäin hyvin, ohuen purutikun kanssa oli ensin pieni funtsimistauko, mitä sille pitää tehdä, no keksihän se sen tietenkin ja söi sen suihinsa :))

Yksin olemisia ollaan harjoiteltu myös lyhyissä jaksoissa, sillä hoitomammalla alkaa ensi viikolla työt. Sijoittelen koirat siten, että omat 3 on eteisen, pikkuhuoneen ja keittiön alueella, kuten aina ennenkin ja Cristal saa olohuoneen. En ihan vielä viitsi laittaa sitä muitten kanssa, koska sitä jännittää. Niiden välissä on portti, josta näkevät kyllä toisensa eikä kukaan tunne oloaan yksinäiseksi.
Harjoitukset on menneet hyvin, Cristal on nukkunut, nyt ollaan tehty 30 min harjoituksia.

Cristal ei ole ihan hiljainen koira, kun sillä on asiaa, se kyllä kertoo sen. Aina vain en tiedä, mitä ihmettä se tahtoo sanoa :)

Näillä taas eteen päin, muutamia kuvia jälleen!

Isosisko putsaa korvat

Auringonkor.. eiku koira :)

Dorita yrittää välillä tehdä tuttavuutta kohteliaasti

Ulkona on valtavasti mielenkiintoisia hajuja!

Sohva vallattu!

Ollaan jengiytymässä?

Uusia tyylejä pötköttelyyn

Kavereiden kanssa, hiukan jännittää :)

sunnuntai 4. elokuuta 2019

Hän on saapunut!

Cristal saapui lauantaina iltapäivällä. Kovasti oli kovaääninen ja innokas boxissa, mutta kun sieltä piti tulla ulos, iski jänskä. Automatka meni ensin ikkunoista katsellen ja loppumatka pötkötellen.
Kotona olikin sitten tooosi jännää. Cristal löysi pehmeän pedin, jonne meni. Nukahti melkein heti. Parin tunnin kuluttua tarjosin sille ruokaa. Oli ihanaa nähdä, miten ruoka teki siitä eri koiran, se ei ollut matalana jännityksestä vaan häntä heilui iloisesti ja tietty ruoka meni viimeistä murua myöten.

Annoin sen olla illan pedissään ihan rauhassa, samoin koirat. Jätin yöksi pienen valon palamaan, ehkä enemmän itseni kuin Crisun vuoksi :))

Aamulla löytyi pieni pissa olohuoneesta, hyvä juttu, koska pelkäsin, ettei se pysty jännitykseltään pissaamaan ja se olisi ollut huono juttu se. Crisu jatkoi nukkumistaan koko aamupäivän,  taasen ruoka maistui oikein hyvin, samoin pehmeä purutikku.

Käytiin kahdestaan aamupäivällä tutustumassa piha-alueeseen, tyttöä jännitti ihan valtavasti, sen koko pieni ruumis tärisi. Käveli kyllä oma-aloitteisesti muutamia kymmeniä askeleita. Tultiin sitten sisälle takaisin. Kivasti se tuli hakemaan jaloistani turvaa, eli meidän suhde varmasti tulee lähipäivinä vahvistumaan mukavasti. Luottamuksen saavuttaminen on iso juttu eikä sitä saa, se ansaitaan.

Iltapäivällä se tuli pedistään ja pyöri siinä ympärillä, laitoin valjaat päälle ja mentiin ulos, ihan tuohon ulko-oven viereen vaan. Se oli jo selvästi hitusen reippaampi ulkona, kun oli jo kertaalleen käynyt tutustumassa aamulla. Se ihan itse halusi kävellä pihatien toiselle puolelle ja sinne tuli onnistunut pissa, jeee!! Eikä siinä vielä kaikki, siihen samaan paikkaan tuli myös kakkoset! Mahtava juttu!

Crisu ei vielä ole sen kummemmin käynyt asunnossa tutustumassa paikkoihin, mutta annetaan sen nyt ensin nukkua univelat pois ja hieman aikaa rohkaistua. Kyllä se sieltä aikanaan lähtee, koska on selkeästi luonteeltaan utelias. Ja ruokamotivoitunut :) Niillä pääsee jo tosi hienosti alkuun! 

Tässä ensimmäisiä kuvia kaunottaresta, blogia päivitetään alkuun varmastikin melko ahkerasti :)

Lentokentän hississä

Jännittää!

Ensimmäiset minuutit kotona

Rapsutukset on ihan kivoja

Nukkuu istualleen...

Ruoka maistui illalla hyvin

Olisiko tämä hyvä paikka?

Kyllä, tämä on hyvä paikka

Aamuruoka tarjoiltiin melkein sänkyyn

Hän nukkuu, nukkuu ja nukkuu...

Purutikku oli herkullinen tuttavuus

Taitavaa

Pian on kokonainen kuukausi takana, kun Cristal tuli Suomeen. Aluksi kaikki oli hurjan jännittävää ja jopa pelottavaa. Mitä nykyään s...