maanantai 20. syyskuuta 2021

Ensimmäiset päivät sujuneet reippaasti

 Näin on Hasselin ensimmäiset päivät sujuneet kotihoidossa. Lähtökohtiin nähden edistymistä on tapahtunut paljonkin. Se on käynyt useaan otteeseen tutustumassa asuntoon, haistellut hyvin tarkkaan kaiken mahdollisen.

Se käy yhdessä ainoassa paikassa tarpeillaan. Uskon, että kun joskus pääsemme siihen vaiheeseen, että sille voi pukea valjaat ja houkuteltua ulos - jossa toivottavasti tulee sille turvallinen olo - Hasseli on sisäsiisti tyttö. Mutta tuohon on vielä matkaa.

Hasseli ottaa reippaasti herkut kädestä, syö ja juo hyvin, tänä aamuna se jopa tajusi, että olen laittamassa ruokaa, koska työhuoneesta (=Hasselin huone) alkoi kuulumaan tassujen levotonta rapinaa!
Ja ryhtyikin syömään ennenkuin ehdin poistumaan huoneesta. Pystyy syömään nyt niin, että poistuu pesästään.

Sitä ei haittaa, että olemme koko jengi työhuoneessa työpäivän ajan. Uskaltaa poistua pesästä juomaan ja jopa makailemaan pesän ulkopuolella. Minusta tämä on ihan merkittävän hienoa! 

Nämä kaikki voi vaikuttaa mitättömiltä asioilta, mutta sitä ne eivät ole. Ne on kaikki valtavan suuria loikkia koiralle, joka on ikänsä maannut kopin perällä sinne tiiviisti painautuen. Hasselin alkumetrit on siis sujuneet odotettua reippaammin! Tästä on taas hyvä jatkaa hissukseen eteenpäin, Hasselin tahdissa.

Videopätkässä Hasseli rauhallisesti tutustuu kotiympäristöön