perjantai 25. helmikuuta 2022

Albina on tullut taloon!

 Albina eli Allu tuli pikaisella aikataululla kotihoitoon su 20.2.2022

Allu on alunperin Romaniasta 

Blogia täydennetään sitä mukaa kun tulee jotain kerrottavaa. Heti alkuunsa Allulla oli stressitasot aika korkealla, ilman muuta, sillä joutuihan se vaihtamaan ensin tutusta, turvallisesta kotihoitopaikasta uuteen kotiin, jossa sen stressiä ei pystytty käsittelemään.

Tullessaan tänne meidän laumaan, Allu oli ymmärrettävästi todella stressaantunut, koska se joutui lähtemään uudesta kodistaan vietettyään siellä vain 2 päivää. Allun stressi purkautui levottomana liikehdintänä ja jatkuvalla haukkumisella. Se etsi jokapaikasta poispääsyä. Se sai purkaa stressiään ihan rauhassa, en puuttunut siihen ollenkaan. Tein sen ympäristön vain turvalliseksi. Mentiin aika aikaisin nukkumaan, otin sen makuuhuoneeseen, jossa sillä oli tutuntuoksuinen ja turvallinen kevythäkki. Ovi kiinni, jotta tila tuntuisi turvalliselta.
Aikansa pyörittyään häkin päällä, sivulla, sisällä, haukkuen, se rauhoittui. Tuli sänkyyn jalkopäähän ja itki. Itki sydäntäsärkevästi, sillä oli ikävä edellistä rakasta kotihoitajaansa. Niin itkin minäkin, niin surullinen tilanne Allulla oli. 

Tämän ensimmäisen päivän jälkeen suunta on ollut jyrkästi parempaan. Toisena päivänä se haukahteli enää muutaman kerran. Innokas ulos lähtijä, minua se jännitti vielä, mutta antoi laittaa ulkoiluvarusteet vaikka jännitti. Kolmantena päivänä se oli erinomaisen hyvin nukutun yön jälkeen täysin eri koira, ihan kuin se olisi ollut meillä aina! Iloinen, riehakas, leikkisä, ei jännittänyt koskettamista, juoksi ja leikki ulkona! Ihan oikeasti, ihan täydellinen ihana koira, mun sydän on aika nyrjähtänyt sen vuoksi.

Nyt oltuaan täällä vain 5 päivää, näen, miten täydellinen kotikoira se on! Toisen päivän jälkeen se ei ole sanonut sanaakaan, oppinut meidän rutiinit, tulee luokseni hömpsöttämään ja leikkimään, antaa suukkoja... Ihana <3 

Voi hyvät ihmiset. Miettikää kerran, miettikää kaksi kertaa, miettikää niin monta kertaa, onko teillä resursseja, kärsivällisyyttä, ymmärrystä, empatiaa. Oletteko valmiit hakemaan apua ja vielä tekemään niin, kuin teille on neuvottu. Sillä teidän virhearvioista koira maksaa todella kovan hinnan.

Reippaita kuvia ja videoita alkupäiviltä, näette itsekin, miten hienosti Allu pärjää! 



                                               Eka päivä, stressit yhtä korkealla ku Allukin


                                               Eka yö, ihan loppu, tyttökulta

                                                Eka etätyöpäivä, mukana hommissa

                                                        Tästä se lähtee, rentoutuminen





Kuvia elokuulta -21 ja tammikuulta -22 aiemmassa kotihoitopaikassa