maanantai 7. helmikuuta 2022

Hömpän ekat päivät

Hömppä saapui lauantaina iltapäivästä Suomeen. Automatka meni todella hyvin, pikkuinen ensin katseli ikkunasta ulos ja senjälkeen alkoi nukkumaan. Kotiintulokaan ei olisi voinut paremmin mennä!

Melkein heti se joutuikin suihkuun, sillä turkki oli ihan kammottavassa kunnossa; se haisi kamalalle, oli puruja, hiekkaa ja tietenkin huopaantunutta takkua. Suihkun jälkeen sen turkki on ihan harvinaisen pehmeä ja pumpulinen, juuri sellainen, mihin kaikki lumi tahtoo tehdä palleroita :))

Koirieni kanssa hyvää pataa, ruoka maistuu ja se on sekä sisä- että pihasiisti! Yönsä on nukkunut kuin pieni lapsi, sitähän se on. 

Ollaan käyty jo useampaan otteeseen ihan "kävelylläkin" eli pyöritty tuossa talon ympäri kävelyteitä. Hienosti kävelee, on kovin jännää ja tukeutuu minuun ja kävelee pohkeessa kiinni. Mutta rohkea ja reipas tässäkin asiassa.

Lumi on Hömpän juttu! Se voisi olla ulkona kokoajan, möyriä lumessa, tehdä kuonollaan käytäviä, juosta juuri niistä paikoista, johon ei ole polkuja tehty.

Kirjoitan tätä maanantaina aamulla, treenataan etätöitä. Hömpällä ihan omat työt, se riiwiöi pienen pennun tavoin. Pitäisi olla silmät selässäkin, koska kokoajan jostain kuuluu narsk, poks, pam! Se maistelee sohvaa, mattoa, tyynyä... mitä milloinkin. 

Kooltaan Hömppä on noin 60 cm ja varmaan vielä saattaa kasvaakin. Se on vielä kovin kevytrakenteinen, mutta aikuistuessaa saa varmasti lisää massaa.

Hömppää ei voi kuvailla kuin yhdellä sanalla; Ihana, valloittava, suloinen, kaunis, kiltti. Oho, tuo oli varmaan yhdyssana! :))







Ensimmäiset tunnit Suomessa, automatka, hämmästys, suihku, pörhelö, uni, chillaus ja LUMI!!