torstai 27. joulukuuta 2018

Muumin Joulu ja pohdintoja

Nyt on joulu vietetty. Ihan rauhassa oltiin vain kotosalla ja nautittiin hiljaisuudesta ja hyvästä ruoasta.
Koirat sai maksalaatikkoa ja myöskin vähän kalaa. Tonttu kävi myös salaa jättämässä paketteja. Jännä ajatella, että tämä oli varmaan Muumin ensimmäinen oikea joulu. Vaikka eihän se sitä itse tietenkään ajattele näin, mutta me ihmiset, tai ainakin minä, herkistyn ajatellessani että sain tarjota Muumille joulun. Sen joulun, jolloin on lämmintä, hyvää ruokaa, rauhallista yhdessä oloa, pehmeitä petejä ja leluja... rakkaudesta puhumattakaan.

Mietin joulun hiljaisina hetkinä myös, miten hurjasti Muumi on matkan varrella muuttunut. Ne ensimmäiset kamalat viikot, jolloin se ahdistui sisällä olemisesta niin kovin, että meillä meni yötkin siihen, että se yritti päästä ikkunoista ja ovista ulos, ja kun ei päässyt, haukkui ja ravasi. Silloin se ei pystynyt stressiltään syömään eikä juomaankaan. Kaukana ovat ne ajat.
Nyt Muumi arvostaa lämpimiä sisätiloja, pehmeitä petejä. On ensimmäisten joukossa änkeämässä ulko-ovesta sisälle lenkin jälkeen. Ei sitä aina huvita edes lähteä ulos :))

Muumi ei ole mikään vanhuskoira, ehei, sillä asuu se pieni pentu sisällä, joka ei ehkä koskaan päässyt toteuttamaan itseään, vaan se toteuttaa pentukepposiaan nyt. Muumi keksii kyllä. Sen kanssa pitää olla tarkkana. Jos jätät keittiön tuolin sopivasti ulos pöydän alta, voit olla melko varma, että Muumi on käynyt pöydällä, kokonaan. Jos jätät ruokaa keittiön tasoille, sopivan lähelle, voit olla varma, että Muumi on vähintään maistanut sitä. Muumi ei anna elämän olla tylsää. Se tekee jännitystä elämään! Mun mielestä nää ei ole huonoja juttuja, mä koen, että nää on hyviä juttuja eivätkä kestä ikuisesti. Sen pitää vaan nyt päästä tekemään näitä hömpötyksiään.
Muumi on reipas ja aina valmiina tekemään sitä mitä juuri olitkaan tekemässä!

Matot on olleet n viikon lattialla, yksi pieni vahinko on sattunut. Muutoin Muumi tykkää, kun on mattoja, onhan taas lisää pehmeää alle :)

Muumi on ihana, hellyyttävä ja kaunis koira. On niin hirmuisen helppo ja rakastava, tykkää olla lähellä ja suukotella. Muumia on kovin helppo rakastaa <3

Näistä tunnelmista kuviin. Ne kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta Muumi <3 <3


Pylly vasten pyllyä, pum pum... 

No sitä aamupalaa odottelen, vieläkin...

Tehtiin joulunpyhinä vähän hommiakin

Maistettiin vähän joulutorttujakin, olivatpahan aika hyviä, ainakin ne
pari, mitä ehti maistamaan...

Tässä videossa näkyy, miten reipas ja näppärä Muumimamma on liikkeissään :)