torstai 5. toukokuuta 2016

Tiedot Larasta

Lara on syntynyt n 9/2014
Larassa kerrottiin olevan rotikkaa, labradoria sekä karhukoiraa. Ulkomuodosta päätellen näin voisi ollakin. Strategiset mitat; korkeus n 55 cm ja paino 26kg

Syitä, miksi Laran on pitänyt vaihtaa kotia, on useita. 

Ensimmäisessä kodissa se oli noin 6kk ja kun se ei oppinut sisäsiistiksi, sai lähteä. 
Toisessa kodissa se oli noin 7 kk, perheessä oli pieni lapsi ja rotikka. Kun toinen lapsi syntyi, sai Lara lähteä. Syyksi ilmoitettiin ajan puute ja se sisäsiisteyden puuttuminen. Kolmannessa kodissa Lara oli myös sen 7 kk:n verran. Luopumisen syyksi sanottiin, että Lara harrastaa liian pitkiä itsenäisiä retkiä, sitä ei pysty vahtimaan ja jos sen laittaa sisälle, niin se sisäsiisteys taas...

Luonteeltaan se on pehmeä ja kiltti. Se haluaisi käydä tervehtimässä vastaantulijoita.
Kissalle oli ystävällinen, olisi halunnut leikkiä. Jostain syystä leikit jäi kyllä leikkimättä! 

Kun ollaan kahdestaan liikkeellä, Lara kävelee remmissä ihan kivasti, kiskoo hieman, muttei mitenkään mahdottomasti. Mutta jos olen koko lauman kanssa liikkeellä, silloin Lara kiskoo aika lailla. Lara haukkuu toisille koirille, mutta ei ole agressiivinen laisinkaan, päin vastoin, se haluaisi kavereiden luo! 

Tähän mennessä (2.6.-16) on tullut 4 pissaa sisälle, mutta ne ei ole mitään litrapissoja, vaan pienehköjä merkkipissoja. Uskoisin, että streiloimisen myötä merkkaaminen saattaisi loppua kokonaan! Toisaalta, pissaaminen voi olla myös stressin oire. Onhan sillä ollut kovasti repaleinen elämä, eikä se näy luonteessa laisinkaan, joten voi olla että merkkaaminen on oire. Alkupäivinä se saattoi merkata jopa 14 kertaa puolen tunnin lenkillä, nykyään vain 4-5 kertaa. Ja nykyään myös laskee kerrallaan isompia pissojakin! Lara ei ole ollut vielä pitkiä aikoja yksin kotona, ainoastaan ihan lyhyitä aikoja (n 15 min). Harjoitellaan tätä vielä hiljalleen.


Lara on luonteeltaan todella tasapainoinen ja fiksu. Hieman taitaa vahtivietti nostaa päätään, saattaa joskus murista tai haukahdella epäilyttävän oloisia tilanteita.

Lara ei ole haukkuherkkä

Lara tykkää ihan pienistäkin lapsista!  Tiistaina 10.5. tutustuttiin pieneen, alle 2v tyttöseen ja Lara, joka on hieman kitsas suukotteluissa, suukotti pienen ihmisen korvat ja leuan varovasti :))


Päivittelen tähän esim. sisäsiisteysasioita, kunhan päivitettävää ilmaantuu! 

Vekkuli!